Op zoek naar informatie over een psychische klacht of aandoening?

Klik hier voor een A-Z overzicht van enkele belangrijke psychische klachten »

Tijd om normaal te doen over psychische problemen

Gent: KOPKLANKEN in 't belang van jonge hoofden

04.03.2017

In 2016 verzamelden een groep gedreven jongeren zich in een werkgroep psychisch welzijn. Ze gingen meer dan een jaar rond deze prioriteit van de Vlaamse Jeugdraad aan de slag. Ontmoetingen met tal van experten, een startevent met beleidsmakers, een online enquête bij 1100 jongeren, focusgesprekken bij meer dan 10 verschillende jongerengroepen, 2 Europese Jeugdconferenties en talloze werkgroep vergaderingen verder, staat de Vlaamse Jeugdraad klaar met straffe resultaten, sterke signalen en concrete aanbevelingen naar beleid, middenveld en onze samenleving.

KOPKLANKEN is een forum waar meerdere stemmen aan bod komen. De resultaten, aanbevelingen en de stem van jongeren zijn het vertrekpunt van de discussie. Ze gaan met elkaar in dialoog, laten zich inspireren door anderen en werken samen tot concrete en gedragen aanbevelingen, die uitmonden in een officieel advies in mei.

Ontdek hier het programma, met ruimte voor informatie, inspiratie & inhoudelijk debat.

Voor wie: Jongeren, beleidsmakers, experts, jeugdwerkers & iedereen met een interesse voor het psychisch welzijn van jongeren
Waar & wanneer: zaterdag 4 maart 2017- KASK School of Arts, Jozef Kluyskensstraat, 9000 Gent.
Toegang: gratis, inschrijven is verplicht voor het plenair gedeelte & de werksessies. KOPKLANKFEST is vrij toegankelijk.