Op zoek naar informatie over een psychische klacht of aandoening?

Klik hier voor een A-Z overzicht van enkele belangrijke psychische klachten »

Tijd om normaal te doen over psychische problemen

Te Gek!? Theatertour: vanbinnen BANG vanbuiten

04.10.2017 tot 25.11.2017

Voorafgegaan door het ‘Lortcher-syndroom’ en ‘De diepte van het Dal’ is 'Vanbinnen BANG vanbuiten' het derde deel van het drieluik over de wondere wereld van de psyche. Dementie en depressie vormden de vorige keren de achtergrond van een familiedrama. Nu is het een liefdesverhaal dat te kampen heeft met angsten en psychoses.

Een operazangeres met smetvrees sluit zich op en een trippende regisseur wil alleen haar als Aïda. In een poging haar te overtuigen om mee te spelen, worden ze verliefd. Liefde wordt ingewikkeld als je miljoenen bacteriën ziet en dan pas de lippen of vingers die ze dragen. Zuivere beelden en steriele kussen worden afgewisseld met rauwe lust en uitbrekende passie.

“Ontroerend soms hoe hij gemotiveerd op het veronderstelde personage inpraat zonder daarom het contact met zijn publiek te verliezen. Spiritueel en grappig hoe hij begrippen kan omschrijven en nuanceren. Nergens belerend, nooit opdringerig, sterk overtuigend door zijn opgaan in de woord- en vertelkunst met in de rug muziek en zang vanuit een prachtig ondersteunende bezieling. Een voorstelling die op een spetterende manier verwijst naar een lavende bron van theater. Om van te genieten.” (Wouter Hillaert – De Standaard) 

Concept, tekst, spel: Dimitri Leue; 
Compositie: Villa-Lobos & Antoon Offeciers; 
Live-muziek: Antoon Offeciers (piano), Tim Vandenbergh (contrabas) en Iris Luypaers (zang);  Film: Anke Blondé;  Kostuums: Barbara De Laere;  Productie: Rataplan, met de steun van Te Gek!?

Speellijst en tickets:

wo 04/10 en do 05/10 Borgerhout Rataplan tickets en info
vrij 06/10 Alsemberg CC De Meent tickets en info 
zo 08/10 Poperinge CC Ghybe tickets en info
do 12/10 Aarschot CC Het Gasthuis tickets en info  
vr 13/10 Beringen CC Beringen Casino tickets en info  
za 14/10 Roeselare CC De Spil  tickets en info
za 21/10 Zaventem  CC De Factorij  tickets en info
za 04/11 Mortsel CC Schouwburg  tickets en info  
do 23/11 Zottegem  CC Zoetegem  tickets en info  
za 25/11 Wilrijk  CC De Kern  tickets en info