Op zoek naar informatie over een psychische klacht of aandoening?

Klik hier voor een A-Z overzicht van enkele belangrijke psychische klachten »

Tijd om normaal te doen over psychische problemen

Vijf Overkop-huizen voor jongeren

Met de opbrengst van Rode Neuzen Dag 2016 zijn vijf OverKop-huizen opgericht, één in elke Vlaamse provincie. Elk OverKop-huis opereert vanuit een vrijetijdsaanbod, eigen aan de organisatie die een OverKop-huis opent.

In een OverKop-huis kan je als jongere tot 25 jaar gewoon binnen en buiten lopen en allerlei leuke activiteiten doen. Het is een veilige plek waar je ook een luisterend oor vindt en beroep kan doen op professionele therapeutische hulp, zonder een label opgeplakt te krijgen.

OverKop gaan is oké

De naam 'OverKop' werd door jongeren zelf bedacht en heeft een dubbele betekenis. Overkop gaan kan fun zijn, maar kan ook betrekking hebben op ‘problemen in je kop’. Op deze cruciale momenten staan de Overkop-huizen en het online OverKopplatform voor hen klaar. Want het is ‘OK’ om je af en toe minder goed te voelen en ‘OK’ om erover te praten.

Waar kan je terecht?

Je bent altijd welkom in 1 van de 5 OverKop-huizen of via de online chat waar je elke dag (tussen 18u en 22u) met een medewerker kan chatten. De huizen zelf vind je in Gent, Genk, Oostende, Mechelen en Tienen.

Meer info op www.overkop.be 

02/11/2017